„Чистоћа” и сутра наставља третмане сузбијања комараца

Нема коментара Share:

14.07.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” и сутра настављa са акцијом сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштавају из овог градског предузећа.

У петак, 15. јула, од 20 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама: Гроцка уз Дунав, Брестовик, Пиносава, Авала, Бели Поток, Зуце, Рушањ, Умка, Остружница, Цветанова ћуприја, Војводе Влаховића, Бањица, Степа Степановић, Браће Јерковић, Медаковић, улице Браће Срнић, Индире Ганди, Сињска, Табановачка, Витановачка и кружни пут Вождовац.

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из „Чистоће” апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Бранков мост у бојама француске тробојке

Следећа вест

У току санирање квара на магистралном цевоводу у Краљице Марије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.