Положени венци поводом Националног празника Француске

Нема коментара Share:

14.07.2022.
Заменица градоначелника Београда Весна Видовић положила је данас, поводом 14. јула, Националног празника Француске, венац на Споменик захвалности Француској на Калемегдану. Венце су положили и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић, амбасадор Републике Француске Пјер Кошар као и делегације Министарства одбране и Војске Србије.

Видовићева је том приликом честитала свим грађанима Француске национални празник и подсетила на пријатељске односе између наше две земље.

– Пријатељство Француске и Србије је традиционално, а наша два народа спаја заједничка историја и савезништво. Споменик захвалности Француској на Калемегдану је сведок тог дубоког пријатељства и симбол заједничке борбе за слободу, али он истовремено подсећа и на обавезу да то пријатељство чувамо и развијамо и у будућности. Наши односи стално напредују тако да Србија у Француској види поузданог партнера. Сигурна сам да ћемо у времену које је испред нас показати још веће заједништво и пријатељство које деценијама гаје народи Србије и Француске. Слобода, једнакост и братство непролазне су вредности које баштине обе земље и наш задатак је да их очувамо у садашњем свету пуном изазова – рекла је заменица градоначелника. 

У Француској се 14. јул обележава као национални празник и подсећање на пад Бастиље током Француске револуције 1789. године. Тог датума у Паризу, народ је заузео злогласни затвор Бастиљу, симбол монархије, тако да се овај дан сматра почетком Француске револуције, догађаја који је представљао прекретницу у европској историји.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У току санирање квара на магистралном цевоводу у Краљице Марије

Следећа вест

Градоначелник Шапић угостио амбасадора Италије у Старом двору

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *