Градоначелник Александар Шапић разговарао са координаторком УН у Србији Франсоаз Жакоб

Нема коментара Share:

15.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у Старом двору са сталном координаторком УН у Србији Франсоаз Жакоб.

У разговору је речено да су Србији и Београду приоритетни сарадња и партнерство са Уједињеним нацијама, посебно у областима зелене агенде и борбе против климатских промена. Договорено је да се настави реализација пројеката усмерена ка друштвеном развоју, заштити рањивих категорија становништва, правима деце, екологији и заштити здравља.

Градоначелник је истакао да Београд подржава алтернативне видове јавног транспорта, те да ће се наставити са ширењем бициклистичких стаза у граду. Такође, како је напоменуо, Град ће подржати пројекте из области рециклаже, обновљиве енергије, пошумљавања и обнове шумских еко-система.

У складу са једним од циљева одрживог развоја УН у Србији, наставиће се улагање у квалитетније образовање, са акцентом на инклузију и равноправност. Крајњи циљ је смањење неједнакости међу људима и пружање једнаких могућности за развој сваког појединца. Још једном је потврђено да елиминисање дискриминације и побољшање људских права морају да буду у центру свега што Уједињене нације раде са својим партнерима, а Град Београд ће бити партнер од поверења ка таквом циљу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Направићу платформу захваљујући којој ће Градска управа бити још ефикаснија

Следећа вест

Без воде делови општине Врачар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *