Градоначелник Шапић у недељу у званичној посети Општини Соколац у Источном Сарајеву

Нема коментара Share:

15.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић посетиће у недељу Општину Соколац у Источном Сарајеву, што ће бити његова прва званична посета откад је ступио на дужност градоначелника. Циљ званичне посете Републици Српској биће чин пијетета према страдалима у ратовима током деведесетих на простору бивше југословенске републике и одавање поште српским борцима и цивилима који су своје животе дали за слободу и мир на овим просторима, најавио је Александар Шапић. 

– Пијетет и сећање на погинуле поука је за будућност за све нас, да се окренемо очувању мира и стабилности, што је услов за просперитет народа и држава. Посета српској локалној заједници у Републици Српској јесте и наставак сарадње у бројним областима између матице, Републике Србије, и Републике Српске, тежња ка миру и стабилности у региону и очување националног идентитета свих Срба. Град Београд ће и надаље, следећи политику председника Србије и Владе Србије, имати важну улогу у остварењу тог циља којим подижемо националну свест и осећај заједништва свих Срба где год да живе – рекао је градоначелник Београда Александар Шапић, најављујући посету Општини Соколац. 

Градоначелник Шапић сусрешће се с председником општине Соколац Милованом Бјелицом у згради Општине, где ће му бити представљен пројекат „Српске куће”.

Предвиђен је и обилазак војничког гробља „Мали Зејтинлик”, где ће полагањем венаца и парастосом бити одата почаст палим борцима. Посета се завршава обиласком манастира Соколица на Романији и „зида плача” са уклесаним именима четири хиљаде бораца палих за слободу Републике Српске на сарајевском ратишту.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписани уговори за соларне панеле

Следећа вест

Градоначелник Шапић разговарао са амбасадором САД Кристофером Хилом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *