Градоначелник Шапић разговарао са амбасадором Бразила

Нема коментара Share:

19.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у Старом двору са амбасадором Бразила Жозе Мауро да Фонсека Коста Коутом.

Домаћин и гост разменили су мишљења о начинима за побољшање сарадње у области културе, туризма, јавног саобраћаја и привреде.

Саговорници су се сагласили о потреби културне размене, како би се организовањем догађаја у овој области два пријатељска народа и два главна града, Београд и Бразилија, додатно приближили и промовисали. Том приликом, градоначелник Шапић указао је на велики број традиционалних културних манифестација које се одржавају у Београду и изразио наду да ће главни град Србије у наредном периоду имати прилику да угости велики број туриста из ове пријатељске земље.

Градоначелник Шапић и амбасадор Коуто разменили су мишљења и о изазовима са којима се као вишемилионски градови сусрећу Београд и Бразилија, попут функционисања градског превоза, концепта „паметног града”, екологије и заштите животне средине.

Посебно је истакнуто да је потребно додатно унапредити привредну сарадњу и размену, такође је указано и на добру инвестициону климу коју Београд и Србија пружају потенцијалним улагачима, као и на економске могућности Бразила као једне од највећих привреда света.

Током разговора, градоначелник Шапић и амбасадор Коуто подсетили су се традиционално пријатељских односа двеју земаља и сагласили да их треба додатно учврстити сарадњом између две престонице у областима за које оба града имају интерес.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић са амбасадором Краљевине Шпаније

Следећа вест

Заставе Египта широм Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *