Градоначелник Шапић са амбасадором Краљевине Мароко

Нема коментара Share:

19.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић сусрео се данас у згради Старог двора са амбасадором Краљевине Мароко Мухамедом Амином Белхажом.

Амбасадор Белхаж и градоначелник Шапић су у срдачном разговору говорили о бројним актуелним темама. 

Двојица званичника истакла су да је 2022. година изузетно важна у односима између наше две земље зато што је ове године, уз културне манифестације и програме, обележено 65 година од успостављања дипломатских односа. 

Током разговора, саговорници су подсетили да се сарадња српске престонице и Рабата, главног града Марока, реализује на много нивоа, па је тако 2017. године потписан Споразум о партнерству и сарадњи између ова два града. Очекивања су да се сарадња настави и поспеши на добробит грађана двеју престоница.

Амбасада Краљевине Мароко ангажована је на многим пољима континуирано промовишући и јачајући односе између наше две земље. Организовани су привредни скупови на којима су привредници из обе земље могли да размене искуства, али и многи културни догађаји, па је тако, између осталог, Мароко био почасни гост на Београдском сајму књига 2018. године.

Како је у овом сусрету речено, Србија и Мароко имају веома добре међусобне односе. Краљевина Мароко води доследну и принципијелну политику, пружајући Србији подршку у њеној борби за очување територијалног интегритета и суверенитета. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић угостио отправника послова Aмбасаде Малезије

Следећа вест

Градоначелник Шапић угостио амбасадора Руске Федерације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *