Градоначелник Шапић: Наставак традиционално пријатељских односа са Израелом

Нема коментара Share:

26.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у здању Старог двора са амбасадором Израела Јахелом Виланом.

У разговорима су констатовани добри политички и економски односи двеjу земаља и указано је на потребу даљег развоја и унапређења снажног и вишевековног пријатељства између наша два народа.

Том приликом, градоначелник Шапић и амбасадор Вилан сагласили су се о потреби даљег унапређења односа на пољу туризма, технологије и иновација, као и заједничких пројеката у главном граду. Градоначелник Шапић је истакао да је главни град Србије добро место за инвестирање и позвао пословне људе из Израела да још више улажу у српску престоницу.

Домаћин и гост разговарали су такође и о пројекту Meморијалног центра на Старом сајмишту и подсетили на заједничку историју која је пратила оба народа. 

Градоначелник Шапић је указао на то да грађани Србије и Београда Израелце сматрају пријатељским народом и да су увек спремни да их дочекају са добродошлицом, истовремено подсетивши на позитивну улогу коју су у историји и култури наше земље имали припадници јеврејског народа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Мерама заштите Централне куле почела изградња Меморијалног центра „Старо сајмиште” у спомен жртвама логора

Следећа вест

Затворен путни прелаз преко пруге у Батајници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *