Почели радови на канализационој мрежи у старом језгру Земуна

Нема коментара Share:

25.07.2022.
Почели су радови на реконструкцији примарног кишног колектора у Бежанијској улици који су део великог пројекта изградње канализационе мреже у старом језгру Земуна, саопштили су данас из Општине Земун.Почиње допуна месечних карата за август

Радови ће се, како се наводи, одвијати фазно, трајаће до половине септембра и обухватиће Улицу рабина Алкалаја и раскрснице са Светосавском и Орачком улицом.

Пројектом, који финансира Град Београд – Секретаријат за комуналне и стамбене послове и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, биће обухваћено 30 улица, где ће бити постављено 6,5 километара канализационе мреже.

До сада су постављене нове цеви на почетку Бежанијске улице, на Сењском тргу и у Цетињској. Радови у Академској улици предвиђени су да трају до 8. августа. По пројекту хидротехничких инсталација, нова секундарна канализациона мрежа предвиђена је за улице: Ћуковачки кут, део Улице Стевана Ђукића, од Улице ћуковачки кут до Ћуковачке улице, Душана Вукасовића, Ћуковачке, Ћуковачки руб, Василија Василијевића, затим за улицу између Улице Душана Вукасовића и Улице Василија Василијевића, за Цетињску улицу, део Сењског трга (од Ћуковачког руба до Орачке улице и део који се прикључује на Бежанијску улицу), као и за Орачку улицу.

Како се истиче, фекална канализација ће се радити између улица Душана Вукасовића и Василија Василијевића, а кишна канализација парцијално у улицама: Ћуковачки кут, Стевана Ђукића, Душана Вукасовића, Ћуковачкој, Ћуковачки руб, Сењски трг и Орачкој.

Кишна канализација, дужине 5.280 метара, градиће се у свим улицама које припадају потенцијалном плавном подручју. Одводи за отпадне воде биће у дужини од 1.165 метара, како би се обезбедило прикључење корисника на градску канализациону мрежу, појаснили су у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови „Зеленила” у четвртак

Следећа вест

Мерама заштите Централне куле почела изградња Меморијалног центра „Старо сајмиште” у спомен жртвама логора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *