У Београду велики број туриста из целог света

Нема коментара Share:

27.07.2022.
Тренутно у Београду борави велики број туриста из целог света. Према подацима у првих пет месеци ове године забележено је више од милион ноћења, што је приближно броју из истог периода 2019. године када је оборен рекорд, изјавио је данас директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић за Танјуг, саопштено је из ТОБ-а.

Према његовим речима, за разлику од претходних година, најмање има Кинеза, који су током 2019. године остварили највећи број ноћења у Београду.

– Због политике државе према корони, гостију из Кине нема у читавом свету, а код нас их има у малом броју. Ако би се то тржиште отворило, ово би била најбоља година у историји Београда – казао је Поповић и додао да је Београд, сразмерно својој величини и туристичкој понуди, један од градова који се најбрже опоравља.

Поповић је истакао да се туристичка понуда престонице стално унапређује.

– Пуно је нових садржаја на различитим местима у граду. То су догађаји који могу, поготово у току летњих месеци, не само да употпуне понуду града него и повећају потражњу и број туриста који долазе у Београд – рекао је Поповић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи

Следећа вест

Весић: „Свесрпски дечји сабор” од 26. до 29. маја у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *