Нови контејнери у општини Земун

Нема коментара Share:

29.07.2022.
ЈКП „Градска чистоћа” наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим на територији београдских општина. Данас ће бити замењено 70 старих и дотрајалих контејнера на територији општине Земун, најављено је из овог предузећа.

Како се наводи, контејнери су замењени потпуно новим и функционалним судовима за комуннални отпад, запремине 1,1 кубик, који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед престоничких улица.

Сви нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице, чиме се избегава контакт са поклопцем контејнера, тако да контејнери након употребе остају затворени. 

У главном граду има више од 35. 000 судова за одлагање комуналног отпада у десет градских општина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа”.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. Циљ „Градске чистоће” је чистији, лепши и здравији град за све његове грађане и посетиоце. 

ЈКП „Градска чистоћа” апелује на грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. То значи да у ове контејнере не одлажу шут и други кабасти и грађевински отпад, недовољно угашени пепео и жар, што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промењен режим рада линија јавног превоза током снимања серије „Јужни ветар”

Следећа вест

У Општини Звездара одржан инфо дан за грађане поводом суфинансирања мера енергетске санације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *