Наставља се сузбијање одраслих форми комараца

Нема коментара Share:

01.08.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предзећа „Градска чистоћа” сутра од 20 часова до поноћи спроводиће третман сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на територији града Београда, саопштено је из овог предузећа.

Третманом ће бити обухваћени локалитети: Пиносава, Авала, Рушањ, Централно гробље, Бањички поток, СП „Јајинци”, Бели поток, Зуце, Железник, Карабурма Ћалије, Миријево, Мали Лесковац, Орловско насеље, Калемегдан Горњи и Доњи град, Вишњичка бања, Вишњица, Стара Карабурма и Дорћол.

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман ових инсеката регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те због његове употребе нема разлога за страх. Предузеће апелује на суграђане да екипама омогуће несметано спровођење третмана комараца у циљу што ефикасније заштите Београђана од уједа ових инсеката контролом и смањењем њихове бројности.  

Из овог предузећа апелују и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уређене зоне школа у Ковачевцу и Кораћици

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Спасилац једногодишњег детета биће предложен за награду за херојско дело

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *