Уређене зоне школа у Ковачевцу и Кораћици

Нема коментара Share:

01.08.2022.
Ученици основних школа „Живомир Савковић” у Ковачевцу и „Коста Ђукић” у Кораћици биће безбеднији на путу од куће до школе будући да се приводе крају радови на уређењу зоне две поменуте школе, које се налазе на државним путевима, саопштили су из Градске општине Младеновац.

Милијана Крстић, директорка ОШ „Живомир Савковић”, изјавила је да је све што је урађено за школу веома значајно, јер имајући у виду да је улица веома фрекветна, уређењем зоне школе вишеструко се повећава безбедност свих учесника у саобраћају.

Председник Месне заједнице „Ковачевац” Слободан Петровић каже да ће безбедност учесника у саобраћају у овом селу бити знатно повећана.

Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац, каже да је ова комисија у протеклом периоду покренула низ иницијатива у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, нарочито рањивих категорија. 

Према његовим речима, приводе се крају радови у Ковачевцу, у зони Основне школе „Живомир Савковић”, где је постављена заштитна ограда за пешаке, локације успоривача саобраћаја и пешачких прелаза су измењене, постављени мерачи брзине и комплетно нова вертикална сигнализација. Од радова је остало да се доврши обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације. Уређује се и зона Основне школе „Коста Ђукић” у Кораћици, а претходно су завршене зоне школа „Биса Симић” у Великој Крсни, „Коста Ђукић” у Марковцу и „Момчило Живојиновић” у Дубони. Постављен је мерач брзине у зони Основне школе „Свети Сава” у Баташеву, као и на брду Дебељак.

Из ове општине су саопштили да ће у наредном периоду бити уређена и зона издвојеног одељења Основне школе „Свети Сава” у Младеновцу селу, чиме ће све школе на државним путевима бити уређене у складу са важећим стандардима. 

Асфалтира се део Карађорђеве улице, који је у изузетно лошем стању, у дужини од 600 метара, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив добровољним даваоцима да дају крв

Следећа вест

Наставља се сузбијање одраслих форми комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *