„Чистоћа” и сутра наставља третмане сузбијања комараца

Нема коментара Share:

03.08.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине сутра настављa са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”.  

Од 20 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама: Ада Циганлија, Макиш, Кошутњак, Топчидер, Насип 45, Остружнички мост, Сурчинско поље, Ледине, Сурчин, Ретензија, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, блокови 44, 45, 70, 70А, Старо сајмиште, Ушће, Парк пријатељства, Чукаричка падина и Баново брдо.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дечије летње игре” на Савском венцу

Следећа вест

Позив добровољним даваоцима да дају крв

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *