Свакодневно сузбијање одраслих јединки и ларви комараца

Нема коментара Share:

02.08.2022.
Захваљујући одговарајућим временским условима, екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” обављаће и у среду, 3. августа, од 20 часова до поноћи третман сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље, док ће ларвицидни третман спроводити сваког дана будући да он није условљен временским приликама, саопштавају из овог градског предузећа. 

Третман сузбијања одраслих комараца у среду обухватиће локације: Шиљаковац, Глумчево брдo, језеро Дубоки поток, Лисовић, Баћевац, Бождаревац, Лазаревац, Барајево и Младеновац. Из овог предузећа апелују на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман ових инсеката регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те због његове употребе нема разлога за страх. 

Предузеће апелује на суграђане да екипама омогуће несметано спровођење третмана комараца у циљу што ефикасније заштите Београђана од уједа ових инсеката контролом и смањењем њихове бројности.  

Због инфекције коју могу пренети комарци заражени вирусом грознице Западног Нила, суграђанима се саветује да редовно празне воду која се задржава око кућа, у бурадима, кантама, саксијама за цвеће и старим гумама итд. Такође, пожељно је да користе заштитне мреже на прозорима и вратима те да избегавају боравак у природи у време највеће активности комараца. Уколико морају да бораве на отвореном простору, препорука је да носе одећу са дугим рукавима и ногавицама, као и да употребљавају репеленте против убода инсеката.

Београђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Паркинг сервис” апелује да се уклоне возила са платоа СЦ „Пинки”

Следећа вест

Ново дечије игралиште у Угриновцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *