Акције добровољног давалаштва крви у склопу Летње кампање

Нема коментара Share:

05.08.2022.
Институт за трансфузију крви Србије позива грађане да дају крв јер су резерве током лета ниске. Крв се може дати у просторијама овог института, који се налази у Улици Светог Саве 39, радним данима од 7 до 19 часова, а суботом и празницима од 8 до 15 сати. 

Планиран је и низ акција на терену у склопу Летње кампање. Тако ће екипе Института у понедељак, 8. августа, бити у Центру за културу Сопот од 9 до 13 часова, као и испред Градске општине Звездара од 9 до 14 сати. 

У среду, 10. августа, крв се може дати у Центру за културу Лазаревац од 10 до 16 часова, а у четвртак, 11. августа, од 10 до 14 сати у Универзитетској дечјој клиници на Савском венцу, затим од 9 до 14 сати испред Старог Меркатора у Новом Београду и од 10 до 15 сати на Цветковој пијаци, испред месаре „Нада”. У петак, 12. августа, екипе су поново на Звездари, овог пута испред Спортског центра „Олимп” од 9 до 13 часова, као и на Чукарици, испред Дома здравља у Пожешкој од 9 до 14 сати.  

Дежурстсва су организована и током викенда, и то у суботу на Отвореном пливалишту „Кошутњак” на Чукарици од 12 до 16 сати, у „Бео зоо врту” на Старом граду од 10 до 14 сати и „Имо аутлет центру” у Новом Београду од 10 до 15 часова. У недељу крв се може дати и у „Ритејл парку стоп шоп” у Борчи на Палилули од 10 до 15 часова. 

„Прихвати изазов – извуци ас из рукава. У току је Летња кампањa, прикључи се и ти. Буди давалац крви и придружи се заједничкој борби за живот”, поручили су из Института за трансфузију крви Србије. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде потрошачи у Улици Љубе Ранковића у Остружници

Следећа вест

„Паркинг сервис” апелује да се уклоне возила са платоа СЦ „Пинки”

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *