„Чистоћа” и сутра наставља сузбијање одраслих јединки комараца

Нема коментара Share:

09.08.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине и сутра настављa са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији града уређајима са земље, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”.

У среду, 10. августа, од 20 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама: насип од Дунавца ка Малом рају, Ковилово, Јабучки и Глогоњски рит, Дунавац, Оповачки Дунавац, Прелив, Бесни фок, Врбовски, језеро Велико блато, Себеш, Зелено брдо, Коњарник, Велики Мокри Луг, Цветанова ћуприја, Војводе Влаховића, Кумодраж село, Степа Степановић, Бањица, Миљаковац, Канарево брдо и Јајинци. 

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs, наводи се саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нова здравствена станица у Батајници

Следећа вест

Весна Видовић положила венац на споменик Арчибалду Рајсу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *