„Чистоћа” наставља третмане сузбијања комараца

Нема коментара Share:

11.08.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и сутра настављa са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље. У петак, 12. августа, од 21 час до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама: Забран, Заклопача, Врчин, Рипањ, Земљорадничка улица у Кумодражу, Авала, Трешња, Раља, Поповић, Мала Иванча, Парцани.

За третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље, екипе „Градске чистоће” користе препарат који је регистровало Министарство за заштиту животне средине. Препарат је уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца, наведено је у саопштењу „Градске чистоће”. 

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у бициклизму у суботу и недељу

Следећа вест

У Улици Павла Вујисића радови се одвијају према плану

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.