Обележен Међународни дан младих на Калемегдану

Нема коментара Share:

12.08.2022.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменица градоначелника Весна Видовић присуствовали су данас обележавању Међународног дана младих на платоу код споменика „Победник” на Калемегдану. 

Догађају су присуствовали и заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић, члан Градског већа Вук Мирчетић и заменик председника Скупштине града Игор Јовановић.

Никола Никодијевић је рекао да су млади најважнији део нашег друштва, те да они имају своје потребе, али и проблеме.

– Ту смо да заједно решавамо проблеме и да им живот учинимо лакшим, једноставнијим и квалитетнијим. Канцеларија за младе последњих десетак година ради низ изузетно важних пројеката заједно са бројим омладинским организацијама, а у циљу унапређења квалитета живота младих у Београду. Неки од тих пројеката и активности су преквалификације, семинари, курсеви, како би се омогућило младима да лакше нађу прво запослење – истакао је Никодијевић.

Он је подсетио да Град Београд заједно са Београдским универзитетом организује Бг праксу која младима омогућава да се на завршним годинама студија запосле и стекну прво радно искуство.

– Драго ми је што из године у годину имамо све већи број омладинских организација које се укључују у активности Канцеларије за младе. Резултат рада наше канцеларије за младе јесте то да све већи број младих самостално започиње свој посао, што и јесте један од наших приоритета – да их подтакнемо да се осамостале. Желимо да развијамо њихову креативност и да подржимо њихове идеје. Највећи проблем младих у читавом свету је то да често имају одличне идеје, али нема ко да их саслуша. Томе и служи наша канцеларија за младе, где раде они који разумеју потребе младих и њихову проблематику – нагласио је Никодијевић и поручио младима да наставе да се боре за своје интересе.

Весна Видовић је рекла да су млади важни Граду Београду, те да је неопходно њихово знање, ентузијазам, енергија и снага.

– Желимо да чујемо њихове потребе, да нам предоче иницијативе, али и да их што више ангажујемо у свим областима друштвеног живота. Млади имају нашу подршку и сигурно је да ћемо наставити са свим активностима које су они оценили као добре. Заједно ћемо реализовати пројекте који ће им бити занимљиви, који ће учинити да им дани младости буду што бољи, али и омогућити им да стекну што више искуства – поручила је Весна Видовић.

Међународни дан младих организовала је Канцеларија  за младе Града Београда у партнерству са Градском општином Стари град, под слоганом „Јер сви смо ми победници”, а на платоу код споменика „Победник” уприличени су разноврсни забавно-едукативни програми намењени свим узрастима и генерацијама.

Организоване су симулације Агенције за безбедност саобраћаја и симулације Црвеног крста Стари град, затим радионице – Галеника радионица – Можеш више, eколошке радионице, радионица веза и прављења накита, квиз за све генерације, Не љути се човече, Сајам удружења и канцеларија за младе, наступи ди-џејева, као и музичко-забавни програми.

Овај дан обележава се сваке године 12. августа са циљем да се скрене пажња међународне заједнице на питања младих, као и на потенцијал младих као партнера у данашњем глобалном друштву. Ове године, тема Међународног дана младих је „Међугенерацијска солидарност”, а намера је да се на глобалном нивоу пошаље снажна порука о потреби предузимања активности у сврху јачања социјалне кохезије у друштву унапређењем односа међу генерацијама и учвршћивањем међусобне сарадње и разумевања.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обновљена унутарблоковска површина у Земуну

Следећа вест

Међународни меморијални турнир у рвању грчко-римским стилом „Љубомир Ивановић Геџа” за сениоре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *