Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине Града Београда за 18. август

Нема коментара Share:

13.08.2022.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 18. август, трећу седницу градске скупштине која ће се одржати у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6, с почетком у 10 часова.

На дневном реду је Предлог одлуке о начину и поступку доделе стамбене подршке ратним војним инвалидима и породицама палих бораца стицањем својине на стану изграђеном средствима донације Владе Јапана, као и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга. Пред одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији Београда, као и предлози решења о давању сагласности на неколико коначних нацрта анекса уговора о јавно-приватном партнерству у обављању комуналне делатности градског, приградског и локалног превоза путника на територији Београда.  

Скупштина Града Београда ће одлучивати и о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Београда, те о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и промени оснивачког акта Установе социјалне заштите „Прихватилиште за одрасла и стара лица”.

Пред одборницима ће се такође наћи три извештаја, и то: Извештај о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда за 2021. годину, Извештај о реализацији локалног плана управљања отпадом Града Београда 2021–2030, за 2021. годину, те Извештај о раду Градског правобранилаштва Града Београда, такође за 2021. годину.

У скраћеном поступку седнице наћи ће се предлози решења о разрешењу и именовању в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, као и предлози решења о разрешењу и именовању чланова управних и надзорних одбора и чланова школских одбора.  

Трећа седница Скупштине Гграда Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид-19 које је препоручио Градски завод за јавно здравље.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине Града Београда за 18. август

Следећа вест

У току поступак стављања под заштиту два нова подручја у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *