Eкипе „Чистоће” и сутра настављају са третманима сузбијања комараца

Нема коментара Share:

15.08.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и сутра наставља са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштили су из овог предузећа.

У уторак, 16. августа, од 20 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локалитетима: насип од Панчевачког моста ка Малом рају, насеље Мали рај, Азилантски центар, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, насеље Црвенка, Јојкића дунавац, пут за Стару Борчу, језеро Велико блато, Овчански себеш, Дунавац, Јапански цвет, Прелив, Бесни Фок, Врбовски, Широка греда, Ковилово, Јабучки и Глогоњски рит, Мали збег, Борча преток, Попова бара, пут за Овчу, Овча, Борча, Стара Борча, Борча греда, Котеж, Падинска скела, гробље Мали збег. 

За третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље, екипе „Градске чистоће” користе препарат који је регистровало Министарство за заштиту животне средине. Препарат је уписан и у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог јавног комуналног предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Tрећа група деце из социјално угрожених породица на опоравку

Следећа вест

Уплата трећег квартала годишњег пореза на имовину за 2022. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *