Наставак третмана сузбијања комараца и сутра

Нема коментара Share:

17.08.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” и сутра настављa акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа.

Екипе „Чистоће” ће сутра од 21 час до поноћи вршити третман сузбијања одраслих јединки комараца, којим ће бити обухваћени следећи локалитети: Забран, Остружничка шума, Сремачка шума, гробље Орловача, Рушањ, Пиносава, Авала, Бели поток и Зуце.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Уштеде да би комунални систем града био стабилан током предстојеће зиме

Следећа вест

Награде за најбољег полицајца и ватрогасца у прошлом месецу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *