Никодијевић: Грађани неће плаћати већу цену карте, али апелујемо да се превоз плаћа

Нема коментара Share:

18.08.2022.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, пред данашњу седницу градског парламента, најавио је да је по уговорима с приватним превозницима у случају нарушених околности на тржишту, што је и чињеница услед веће цене горива, предвиђено да може да се повећа удео који Град њима плаћа по километру. Град је постигао договор с приватним превозницима због чега се на дневном реду седнице налазе анекси тих уговора.

– То не значи да ће грађани плаћати већу цену карте, већ да ће Град Београд из свог буџета одвојити више новца за приватнике који учествују у систему јавног превоза. Ипак, на грађане апелујемо да превоз плаћају. Уколико будемо имали бољу контролу и већу наплату, неће бити потребе за повећањем цене превоза – рекао је Никодијевић за ТВ Прва.

Председник Скупштине града оценио је да је питање јавног превоза, као „жиле куцавице града”, свакако најважније на данашњој седници.

– Између осталог, једна од одлука тиче се тога да неће бити реклама на спољном делу аутобуса. То је привремена одлука, јер ће се приликом доношења нове одлуке о оглашавању тачно знати стандарди и прописи о рекламирању на возилима јавног превоза. Дакле, имаћемо стандардизацију оглашавања како аутобуси не би били, као сада, поприлично шарени – навео је Никодијевић.

На дневном реду биће и тачака које ће се тицати животне средине, управљања отпадом, безбедности у саобраћају, додао је на крају Никола Никодијевић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови састав Штаба за ванредне ситуације Града Београда

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Уштеде да би комунални систем града био стабилан током предстојеће зиме

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *