„Belgrade Beer Fest 2022” на Ушћу

Нема коментара Share:

19.08.2022.
Беoградски фестивал пива „Belgrade Beer Fest” ове године слави 19 година постојања. Ово је један од највећих фестивала у земљи и региону и један од најпосећенијих фестивала у Југоисточној Европи који сваке године посети више од 500.000 људи, саопштили су из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима.

У почетку замишљен као догађај који за циљ има промоцију пива и пивске индустрије, „Belgrade Beer Fest” прерастао је у један од најзначајнијих музичких фестивала који сваке године угости многобројне посетиоце, како из земље и региона тако и из иностранства, што умногоме доприноси промоцији нашег града као атрактивне туристичке дестинације.

„Belgrade Beer Fest” се ове године одржава од 18. до 21. августа на добро познатој локацији, на концертном простору Ушћа где ће музички програм бити организован на три бине.

Музички програм на Главној бини данас и сутра ће трајати од 20.30 до 3 часа, а у недељу сат времена краће – до 2 часа.

Програм на бини „Мото плац” данас почиње у 21 час и трајаће до 1.30 часова. У суботу наступи извођача планирани су од 20.30 до 1.30 часова, док ће у недељу музички програм трајати од 21 до 1 час. 

На трећој бини овогодишњег „Бир феста” – „Електробини”, музички програм сваког фестивалског дана почиње у 21 час и трајаће до 3 часа у петак и суботу, док се у недељу програм завршава у 2 часа.

Из овог секретаријата су саопштили да ће због одржавања „Бир феста” у наредним данима доћи до измењеног режима саобраћаја, те ће за саобраћај бити затворен Булевар Николе Тесле (од Булевара Михајла Пупина до Трешњиног цвета) и Улица ушће (од Булевара Николе Тесле до уласка у ПЦ „Ушће”), и то између 19. и 20, као и између 20. и 21. августа од 18 до 5 часова, а између 21. и 22. августа од 18 до 4 часа.

Током одржавања манифестације „Belgrade Beer Fest 2022” доћи ће и до промене режима рада линија јавног превоза. Секретаријат за јавни превоз извршио је измену рада линија јавног превоза у зони одржавања фестивала.

Промена режима рада линија јавног превоза трајаће до 22. августа, али не целодневно, већ од 18 до 4 часа после поноћи, са изузетком суботе и недеље, када ће измењени режим трајати до пет часова ујутру.

Возила јавног превоза ће се за време одржавања манифестације кретати измењеном трасом.

Возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 ће се, уместо Булеваром Николе Тесле, на делу трасе од Бранковог моста до Улице трешњиног цвета, у оба смера, у наведеном периоду кретати Булеваром Михајла Пупина и Улицом трешњиног цвета и даље редовним трасама.

Возила са линија 27Е и 35 ће се кретати у оба смера, уместо Булеваром Николе Тесле и Улицом ушће, Булеваром Михајла Пупина, улицама Милентија Поповића, Владимира Поповића до терминуса „Нови Београд /Блок 20/”.

Линија јавног превоза 60Л ће у време одржавања манифестације саобраћати следећом трасом:

– у смеру ка окретници „Нови Београд (Топлана)”, возила ће ићи трасом: Бранков мост – Милентија Поповића – интерна саобраћајница – Владимира Поповића – Земунски пут – Бродарска и даље редовном трасом;

– у супротном смеру возила са ове линије користиће редовну трасу линије 60, односно саобраћаће улицама Сајмиште, Бранков мост и даље редовном трасом.

Привремено се укидају стајалишта: 

– „Ушће” и „Палата Србија”, у оба смера, за линије 15 и 84; 

– „Шест каплара”, у Улици ушће, у смеру ка Блоку 20, за линије 27Е и 35; 

– „Музеј савремене уметности” и „Нови Београд /Ушће/”, у оба смера, за линију 60Л.

На измењеним деловима траса, возила ће користити постојећа стајалишта линија јавног превоза.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У суботу одложени сви програми на „Бир фесту”

Следећа вест

Санација и унапређење инсталације јавног осветљења у парку у Улици Стјепана Супанца у Железнику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *