Градоначелник Шапић: Желимо да манифестациони туризам буде мотор развоја српске престонице

Нема коментара Share:

19.08.2022.
Београд је последњих неколико година постао центар региона у области угоститељства, хотелијерства и других културно-спортских догађаја, тако да је и донета одлука да летње и зимске манифестације у граду буду проглашене догађајима од посебног значаја за град, поручио је градоначелник Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре у Старом двору.

– До сада није постојала системска подршка фестивалима и манифестацијама које у Београд доводе неколико стотина хиљада, па чак и неколико милиона туриста на годишњем нивоу. Они долазе у српску престоницу да се са њом упознају, а на тај начин и подстичу градску привреду. Ту, пре свега, мислим на најпознатије наше фестивале попут „Бир феста”, „Мјузик вика” и других летњих манифестација, а ту су и зимске манифестације, попут Нове године када наш град посети велики број људи. Скупштина града је на јучерашњој седници донела одлуку да овакве догађаје прогласи догађајима од посебног значаја за Град Београд. Ове манифестације назвали смо „Београдско лето” и „Београдска зима”. Тако ћемо се односити према свакој манифестацији која Београду доноси туристе и које Београд издвајају не само у региону већ и у овом делу Европе. Више пута сам нагласио да се Београд по свим аспектима може наметати као источноевропски Њујорк – рекао је први човек града. 

Према његовим речима, ово ће много допринети свим Београђанима и привреди Београда. 

– Када год се у Београду буде одржавала нека манифестација, људи који долазе знаће да иза ње стоји Град, али ће имати и прилику да се упознају са свим културно-историјским симболима. „Бир фест” је јуче почео и драго ми је да је Град стао иза те манифестације. Трудићемо се да имамо нове догађаје, а први такав је Међународни дан породице који ће засигурно имати далеко шири утицај не само код нас већ и у региону. Град подржава и манифестације попут „Улице отвореног срца”, која је започета у Општини Стари град пре више о двадесет година, а сада су је преузеле и друге општине. Ова манифестација је јединствена зато што окупља више десетина хиљада људи првог јануара. Тиме желимо да покажемо да је Београд дестинација коју треба посетити и баш овде дочекати Нову годину. Београд и ја, као градоначелник, стаћемо својим пуним ауторитетом да манифестациони туризам озваничимо и обликујемо како би био мотор развоја нашег града – рекао је градоначелник Шапић.

Миленко Шкарић, оснивач „Скај мјузика”, захвалио је градоначелнику Шапићу и Граду Београду што су препознали манифестације од значаја за наш град. Град је и раније подржавао овакве догађаје, али то је сада озваничено и скупштинском одлуком. Према његовим речима, ова одлука је веома значајна како са културног аспекта тако и за само брендирање града.

На конференцији присутнима су се обратиле и Ангелина, извођач на „Мјузик вик” фестивалу, и Маја Цветковић, ПР „Belgrade Beer Fest-a” и извођач.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У среду почиње „Земунфест”

Следећа вест

Весна Видовић положила венце на Споменик обешеним родољубима на Теразијама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *