Градоначелник Шапић: Увешћемо ред у Београду, нема више комуналног и урбанистичког дивљања

Нема коментара Share:

23.08.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас локацију на Авали где је након налога Секретаријата за инспекцијске послове и кривичне пријаве против градитеља почело уклањање нелегалног објекта изграђеног 2020. године, који се једним делом налази у трећој зони заштите природног добра.

Градоначелник је овом приликом нагласио да од првог дана ради на испуњењу предизборних обећања грађанима, те да они који то нису озбиљно схватили, поготово када је реч о нелегалној градњи, сада треба да се увере да је крајње озбиљан и одлучан.

Он је подсетио да је пре неколико месеци, током кампање, говорио да ће се нарочито повести рачуна о бисерима града Београда као што су Авала, Кошутњак, Ада Циганлија, Звездарска и Бојчинска шума. Тиме, како је рекао, показујемо доследност у реализацији визије очувања урбанистичког и комуналног реда у спрској престоници.

– И поред уверења јавности да до рушења неће доћи, инсистирао сам да се овај предмет активира и да се инвеститор упозори да би му било најбоље да сам уклони објекте, јер уколико их ми будемо уклањали, то ће бити вишеструко скупље. Очигледно да ме је озбиљно схватио и драго ми је због тога. Надам се да ће ме озбиљно схватити и сви други, поготово они који су мислили да се на тему неких ствари шалим, да нисам довољно озбиљан и одлучан, те да ће можда на овом примеру нешто разумети. Такође сам сигуран да ће бити и оних којима ће требати још доста примера, а биће их – нагласио је градоначелник.

Градоначелник је најавио да ће се убудуће оваквим и сличним проблемима посебно бавити члан Градског већа Светозар Андрић и в. д. секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац, те да ће се Комунална милиција озбиљније укључити у праћење нелегалних радова.

– У следећем периоду Секретаријат за инспекцијске послове и Комунална милиција ће заједничким снагама водити рачуна о комуналном реду у граду. Постоји неколико области у којима имамо проблема, почевши од прекомерне буке – негде смо успели да решимо, а негде не. Од сада ћемо функционисати по командној одговорности – они ће сносити одговорност за оно што се дешава на терену, као што ћу ја сносити одговорност пред грађанима. То значи да уколико на терену не буде било онако како смо се договорили, они који су одговорни неће више бити на својим местима и ту нема љутње, јер мислим да је то једино исправно. Као што ја сутра нећу бити на овом месту уколико не будемо пружили грађанима оно што смо обећали, а то је, између осталог, и комунални ред у граду – рекао је градоначелник Шапић.

Он је рекао да ће ускоро изаћи пред грађане са мерама које ће Град предузети када су у питању бука, дивље депоније и други комунални проблеми.

– Вратићемо се овде и када буде све уклоњено и зато сам хтео да дођем и да од данас симболично кренемо да максимално побољшавамо и унапређујемо комунални ред у граду. Сву одговорност према грађанима преузимам на себе и сигуран сам да ће ме многи озбиљно схватити. Али, сви они који су до сада кршили комунални ред, најозбиљније треба да схвате моју поруку да то нећемо дозволити – рекао је на крају Шапић.

Видео снимак са догађаја можете преузети овде

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Безбедне зоне за сигурно одрастање

Следећа вест

У суботу одложени сви програми на „Бир фесту”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *