Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Нема коментара Share:

01.09.2022.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа”, поред традиционалне акције бесплатног одношења кабастог отпада, сваког првог викенда у месецу нуди и услугу одношења електронског отпада, саопштили су из овог предузећа.

То значи да сада, уз непотребни кабасти отпад, Београђани имају могућност да бесплатно одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, рачунари, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати.

Непотребан кабасти и електронски отпад суграђани могу да оставе током дана викенда, 3. и 4. септембра, поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће” у потпуности бесплатно уклонити.

Они који располажу већим количинама отпада треба да се јаве радним данима од 7 до 15 часова ЈКП „Градска чистоћа” на бесплатни број телефона 0800-000-807, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити. Викендом грађани могу да се јаве на бројеве телефона погона ЈКП „Градска чистоћа” у општинама на којима живе.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу, када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за грађане Београда.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

ЈКП „Градска чистоћа” подсећа суграђане да грађевински отпад попут шута не спада у кабасти отпад. Одношење шута и осталог грађевинског отпада је услуга која се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће”. За сва физичка лица су обезбеђени бесплатни џакови за одлагање шута, које грађани могу преузети на погону ЈКП „Градска чистоћа” у општини у којој живе. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће” доступне су на сајту www.gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Ефикаснији комунални ред једнак за све

Следећа вест

Први дан школе на Савском венцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *