Међународни београдски пливачки маратон „Ада Међица”

Нема коментара Share:

02.09.2022.
Из Секретаријата за спорт и омладину саопштили су да ће у суботу, 3. септембра, бити одржан Шести међународни београдски пливачки маратон „Ада Међица”, у организацији Спортског удружења за развој спорта и спортске рекреације „Трофеј”, Пливачког савеза Београда и Савеза за даљинско-маратонско и мастерс пливање и уз подршку овог секретаријата.

Маратон је посебан и врло специфичан по томе што се плива око острва Ада Међица низводно, а и узводно, по чему је јединствен у региону. Пливачи могу да изаберу да се такмиче у једној од три трке. Дистанца од 1.250 метара се плива низводно од горњег шпица острва до доњег. За спремније и искусније пливаче, рекреативце и оне који могу да издрже, плива се и цео круг око острва у дужини од 2.500 метара. Трка од два круга око острва у дужини од 5.000 метара предвиђена је за професионалце. Све три трке прате професионални кајаци и чамци, уз пратњу ронилачке и санитетске службе.

Право наступа имају сви пријављени домаћи и страни такмичари, без ограничења, у 18 категорија у женској и мушкој конкуренцији, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промењен режим рада линија јавног превоза због Међународног сајма вина „Винска визија Отвореног Балкана”

Следећа вест

Концерт „Музичка визија Балкана” сутра на Ушћу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.