Градоначелник Шапић: Ефикаснији комунални ред једнак за све

Нема коментара Share:

05.09.2022.
Комунална милиција и инспекцијске службе морају реаговати пре него што грађани пријаве проблем како би комунални ред у граду био на највишем могућем нивоу. У ту сврху ће бити формирано ново тело које ће прво детектовати проблем и убрзати његово решавање, поручио је градоначелник Београда Александар Шапић након састанка са свим комуналним милиционарима и инспекторима Секретаријата за инспекцијске послове Града Београда.

Он је истакао да му је било важно да присуствује овом састанку и да лично обавести Комуналну милицију и комуналне инспекторе како да унапреде свој рад, а у интересу свих Београђана.

– Комунална милиција и све инспекцијске службе представљају наше очи, уши и руке у овом граду. То је први контакт са оним што се дешава на улицама и морамо то да подигнемо на највиши могући ниво. Комунална милиција има своја овлашћења, али то их неће ометати да убудуће, без обзира на њихова овлашћења, обавештавају и указују на све оно што се дешава у граду – најавио је градоначелник.

Он је навео да се највише реагује на основу пријава грађана, али убудуће се више неће реаговати на тај начин.

– Комунална милиција и све инспекцијске службе ће бити задужене за одређене територије града, тако ћемо унапред знати шта се дешава и пре него што грађанин стигне да нам се обрати. Циљ нам је да не постоји ни једна ствар у нашем граду која људима ствара проблеме или било коју врсту неугодности у дневном функционисању, а да ми први то не знамо и да унутар нашег система нисмо искомуницирали – рекао је Шапић.

Најавио је формирање новог тела „Огледало града” или „Лице града” у које ће бити умрежени сви директори јавних градских предузећа, а по потреби и градски секретари.

– Састанци новог тела, којим ће руководити градски менаџер Мирослав Чучковић, одржаваће се једном недељно, а ја ћу долазити на састанке када год буде било неопходно. Сигуран сам да ће људи на то одреаговати на најбољи могући начин. Грађанима је потребна правда, исправност, и не очекују да се све уради преко ноћи, али ако покажете да сте према свима исти они ће наћи разумевање и за неке техничке ствари које нисте стигли да обавите – рекао је Шапић.

Градоначелник је упозорио да за све што уради одговара народу на изборима, али и да његови сарадници одговарају њему и да ће бити смењивани уколико не буду добро радили посао. 

– Толеранција на грешку која је произашла из тога што радите и желите да урадите ће увек бити висока. Ту смо једни за друге, ко ради тај и греши, али толеранција на неузимање у обзир ствари за које смо се одлучили да буду стратешке ће бити нулта. Када будемо према свима исти, нема ко да се буни, а сада се људи буне јер постоје дупли стандарди. Уколико системски решимо ствари резултати ће доћи врло брзо, јер грађани ће нам помоћи у томе. Уложићу своје знање, енергију и ауторитет да дођемо до тог циља. Позваћу све сараднике да ми помогну у томе, а ко не буде спреман неће бити ту или ја нећу бити ту. Није то никаква претња већ моја обавеза, јер ја одговарам само Београђанима – нагласио је градоначелник и додао да ће се први резултати осетити већ током јесени.

Догађају су присуствовали в. д. секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац, секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић, као и члан Градског већа Светозар Андрић који је задужен да надгледа и заједно са њима руководи овим областима.

Покривалицу и изјаву са догађаја можете преузети на следећим линковима:

покривалица https://we.tl/t-BSOeX13dEB

изјава https://we.tl/t-TZ8zduB3BB

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови контејнери на Звездари, Врачару и Чукарици

Следећа вест

Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *