Донација „Имлека” Прихватилишту за децу Београда

Нема коментара Share:

08.09.2022.
Вршилац дужности секретара за социјалну заштиту Александра Чамагић присуствовала је данас у Прихватилишту за децу Београда предаји донације компаније „Имлек” поводом почетка школске године.

Пакет намењен деци прихватилишта састоји се од производа ове компаније и школског прибора који је неопходан за праћење наставе.

Александра Чамагић је захвалила компанији „Имлек” на донацији овој установи, нагласивши да се сва деца радују новој школској години.

– То важи како за децу која расту у породичном окружењу тако и за ону која немају ту прилику. Важно је тој деци показати да поред дивних људи из Прихватилишта постоји пуно друштвено одговорних компанија и појединаца који мисле на њих. Ова установа представља понос града Београда, а ми у Секретаријату за социјалну заштиту здушно подржавамо њен рад и настојимо да проширимо и додатно побољшамо све услове за боравак. Желимо да се деца у овом прихватилишту осећају вољеном, да у кризним ситуацијама знају да овде увек могу да дођу и добију помоћ и љубав, те да се осећају сигурним – рекла је Чамагићева.

Она је подсетила да деца у Прихватилишту могу провести до шест месеци, након чега се могу вратити у своје породице или сместити у усвојитељску или хранитељску породицу. Такође, истакла је да се у новом објекту налази и Свратиште за децу са улице у које и они увек могу да дођу и добију кризну помоћ, оброк, хигијенски третман, али и да се угреју.

Менаџерка корпоративних послова компаније „Имлек” Марија Маловић захвалила је Секретаријату за социјалну заштиту што је омогућио реализацију донације и истакла да ова компанија разним донацијама традиционално обележава све дечје јубилеје.

Том приликом деца Прихватилишта поклонила су гошћама радове које су сами направили, након чега је организован обилазак просторија и дружење са децом.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дан традиционалних народних вештина”

Следећа вест

Уређење насеља Грмовац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *