„Европска недеља мобилности” – „Крећимо се квалитетније”

Нема коментара Share:

15.09.2022.
Промоцијом „Европске недеље мобилности” 16. септембра на Земунском кеју започеће манифестација чији је оснивач и покровитељ Европска комисија. Овогодишња тема је боља повезаност, под слоганом „Крећимо се квалитетније”, саопштено је из Општине Земун.

Већ наредног дана, 17. септембра, у Галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун у Косовској 9 биће изложени дечји радови. Потом ће 18. септембра бити одржана школа веслања у сарадњи са Веслачким клубом „Галеб”.

За наредни дан планирано је извођење представе „Пажљивко” у ОШ „Станко Марић” у Угриновцима, а од 16 часова на Земунском кеју код ресторана „Венеција” промоција бициклистичких стаза и електричних тротинета.

Пешачка тура Земунским кејом планирана је за 20. септембар од 10 часова.

У склопу манифестације наредног дана, 21. септембра, на Земунском кеју биће одржан јавни час о смањењу загађења ваздуха.

За крај манифестације, која се организује у више од 3.000 градова из 50 земаља света, резервисана је промоција урбаних џепова.

Циљ активности које се спроводе током манифестације „Европска недеља мобилности” је стварање навике коришћења јавног превоза и алтернативних превозних средстава и смањење употребе фосилних горива у градовима, како би се унапредио квалитет животне средине у урбаним центрима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Александар Шапић: Боља комуникација са грађанима уз нове мере за стабилно функционисање града

Следећа вест

Подршка Града Београда студентима Републике Србије и Републике Српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *