Изложба „Гробља и надгробни споменици Београда”

Нема коментара Share:

16.09.2022.
Завод за заштиту споменика културе града Београда реализовао је 15. и 16. септембра, у Дому Народне скупштине у Улици краља Милана, изложбу у оквиру Двадесете међународне конференције удружења културно значајних гробаља Европе (Association of Significant Cemeteries of Europe (ASCE)) која се одржава у Београду, у сарадњи са ЈКП „Погребне услуге”, саопштено је из овог завода.

Ауторке изложбе, етнолози Завода за заштиту споменика културе града Београда Ана Сибиновић и Анђелија Милашиновић, приказале су на изложбеним паноима места сахрањивања, односно историјска гробља, надгробне споменике, као и гробове и гробља у оквиру сакралних комплекса на територији града Београда.

Циљ изложбе је афирмација вредности сепулкралне архитектуре која представља део ансамбла утврђених културних добара и активности Завода за заштиту споменика културе града Београда на очувању, одржавању, коришћењу и презентацији овог дела непокретног културног наслеђа.

У оквиру званичног програма Конференције, стручне сараднице Завода Ана Сибиновић, етнолог и Александра Дабижић, историчарка уметности, представиће историјска београдска гробља и надгробне споменике.

Изложба „Гробља и надгробни споменци Београда” биће доступна за посетиоце у сали Завода за заштиту споменика културе града Београда од 20. септембра до краја 2022. године, сваког радног дана од 9 до 16 часова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена режима рада линија јавног превоза у насељу Вреоци

Следећа вест

Александар Шапић: Меморандум о разумевању темељ успешне сарадње Београда и Брисела

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *