Отворен пети „Сајам спорта”

Нема коментара Share:

16.09.2022.
На отвореним спортским теренима у склопу Београда на води, данас се одржава пети „Сајам спорта” у организацији Општине Савски венац, а уз подршку Савеза спортова Савски венац.

Манифестацију су отворили заменица градоначелника града Београда Весна Видовић и заменик председника ГО Савски венац Урош Трипковић.

Званичници су затим обишли сајам и заједнички послали поруку о важности спорта у свакодневном животу, као и потребу за развијањем позитивних навика и подстицањем грађана, а посебно деце и младих на рекреативно бављење спортом. 

Весна Видовић истакла је да ће Град Београд увек подржавати манифестације које имају за циљ да деца проводе квалитетно време едукативног карактера, као и у овом случају, да развијају спортски и такмичарски дух и подстичу правилан раст и развој.

– Сведоци смо да у данашње време деца проводе доста времена у затвореном простору, уз рачунаре и мобилне телефоне. Мислим да су ове манифестације најбољи начин да се деца подсете неких игара које су можда заборавили – изјавила је заменица градоначелника.

Урош Трипковић је захвалио Београду на води што су омогућили да се сајам и ове године одржи на њиховим прелепим спортским теренима.

– Показатељ колико је ова манифестација значајна и потребна грађанима Савског венца јесте рекордан број пријављених учесника, деце, спортских клубова и излагача. Општина Савски венац организује различите бесплатне спортско-рекреативне програме намењене свим узрастима и генерацијама. Тако је и програм ове већ традиционалне манифестације прилагођен свим старосним категоријама, те позивам све да се добро забавимо и дружимо на различитим спортским такмичењима – поручио је Трипковић.

На „Сајму спорта” учешће је узело више од двадесет спортских клубова, удружења и организација са територије општине и преко 350 деце из основних школа са Савског венца.

Током трајања сајма, до 14 часова, посетиоци свих старосних доби имају прилику да вежбају на отвореном, а по програму ће се одржати осам различитих турнира и активности.

Отварању овог сајма присуствовао је градски секретар за спорт Никола Пенић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба „Бањица – насеље винчанске културе”

Следећа вест

„Трофеј Београда 2022” у спортском риболову

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *