Заменица градоначелника Весна Видовић честитала 104. рођендан глумици Бранки Веселиновић

Нема коментара Share:

16.09.2022.
У име Града Београда, заменица градоначелника Весна Видовић честитала је данас рођендан глумици Бранки Веселиновић, некадашњој првакињи Југословенског драмског позоришта. Глумица је напунила 104 године и према актуелним подацима најстарија је Београђанка и истовремено најстарија жива глумица на свету.

Весна Видовић је глумици поклонила рођенданску торту и цвеће, а Бранка је делегацију Града Београда дочекала речима „My angels” и „Моји анђели”, присећајући се дуге каријере коју је имала и у нашој земљи и у Америци.

Након срдачног разговора у дворишту глумичиног дома, Весна Видовић је у изјави за Беоинфо истакла да је ово један лични чин, али и вид подршке Града најстаријим суграђанима.

– Посета Бранки Веселиновић и честитка за 104. рођендан део је свеобухватнијег приступа старијим суграђанима. То је био и биће наш манир и пракса да наизглед ситним стварима доприносимо да се стари суграђани осећају боље и да им пружимо подршку. Истовремено, Град Београд чини све да побољша положај пензионера, и уопште сениора, бројним бесплатним програмима које организујемо за њих, а за оне који попут Бранке не могу да их посећују, ми ћемо доћи у њихов дом. На тај начин им пружамо подршку и јасно показујемо да нису заборављени – рекла је Весна Видовић.

Бранка Веселиновић није крила узбуђење и захвалност, збијајући чак шале на свој рачун „да се осећа као да има триста година”.

– Добро је показати емоције. Ово су изненађења када човек реагује од срца. Човек себе не треба да воли због себе него због других људи, због свих оних које воли, с којима се дружи, који га посећују, због болесних, због деце којима се посвећивао. Зато је за мене сваки овакав гест велика част – рекла је Бранка Веселиновић.

Навела је да је кућу у Београдској улици завештала Граду Београду, тачније, како је прецизирала, све што има поклања друштву, укључујући и њене рукописе и слике.

Бранка Веселиновић је глумила у више од сто представа у позоришту и више од педесет телевизијских серија и филмова. Добитница је многобројних награда и признања за свој глумачки и хуманитарни рад као амбасадорка Уницефа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Александар Шапић: Меморандум о разумевању темељ успешне сарадње Београда и Брисела

Следећа вест

„Дечје игре без граница”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *