Светски дан туризма на Ади Циганлији

Нема коментара Share:

22.09.2022.
Светски дан туризма биће и ове године обележен на Ади Циганлији, једној од десет туристичких атракција Београда, познатој по природном амбијенту и бројним спортско-рекреативним капацитетима. Светски дан туризма обележава се 27. септембра, а манифестација ће бити одржана два дана раније, у недељу, 25. септембра, од 11 до 17 часова, када је очекиван велики број посетилаца.

Град Београд, Секретаријат за привреду и Јавно предузеће „Ада Циганлија” као домаћини, уз подршку ЈКП „Београдске пијаце” и других партнера, организују ову презентацију туристичке понуде Аде, као и понуде целе Србије.

Догађај ће бити одржан на самом улазу на простору Камен-града, где ће бити постављени промотивни штандови излагача, а са бине ће бити емитовани промотивни филмови дестинација, као и музички програм са различитим извођачима.

Излагачи су Туристичка организација Београда, Туристичка организација Војводине, Туристичка организација регије Западна Србија, Дунавски центар за компетенцију, Музеј илузија и ЈП „Ада Циганлија”, као домаћин ове манифестације.  Јавно комунално предузеће „Београдске пијаце” наступа са шест излагача. Такође, представиће се и Национална асоцијација за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке”, која ће деци и младима промовисати радионице традиционалних и старих заната.

Организатори са задовољством позивају посетиоце и учеснике да заједнички поново обележе Светски дан туризма на Ади Циганлији како би порука о друштвеној, културној, политичкој и економској вредности туризма, као и доприносу који овај сектор може дати у процесу остварења идеје одрживог развоја, постала још видљивија.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Буџет је избалансиран, прилагођен изазовима који нас очекују

Следећа вест

Кораком кроз историју београдске старе индустрије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *