Новчана помоћ за родитеље тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца

Нема коментара Share:

27.09.2022.
Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту обезбедили су и ове године средства за помоћ породицама тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца.

Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић истакла је да родитељи тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца од 22. септембра 2022. године могу поднети захтев и потребну документацију за остваривање права на сталну новчану помоћ која је предвиђена Одлуком о правима и услугама социјалне заштите Града Београда.

– Рoдитeљи дeцe прeдшкoлскoг узрaстa дoбиjajу jeдну прoсeчну зaрaду, рoдитeљи oснoвaцa двe прoсeчнe зaрaдe, a рoдитeљи срeдњoшкoлaцa дoбиjajу три прoсeчнe зaрaдe исплaћeнe у Бeoгрaду. На евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду, за остваривање ове материјалне подршке у 2021. години било је 107 породица са укупно 338 деце, а од тога је 90 породица са тројкама, односно 270 деце, једна породица са четворкама, односно четворо деце, као и 16 породица са дуплим близанцима, односно 64 деце – рекла је Александра Чамагић.

Она је истакла да се захтев и потребна документација подносе у Градском центру за социјални рад у Београду, Руска улица 4.

– Позивамо све родитеље тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца да поднесу неопходну документацију, а надамо се да ће број пријављених бити већи него прошле године – закључила је секретарка Чамагић.

За све додатне информације родитељи се могу обратити на број телефона: 011/2650-329.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Ребаланс буџета рационалан и без непотребних трошкова

Следећа вест

Градоначелник Шапић са председником Вучићем и председницом Мађарске у обиласку Куле Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *