Нови контејнери y Земуну

Нема коментара Share:

28.09.2022.
ЈКП „Градска чистоћа” наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим на територији београдских општина, саопштено је из овог предузећа.

Данас је започета акција замене 300 дотрајалих контејнера у градској општини Земун. Ови контејнери ће бити замењени потпуно новим и функционалним контејнерима запремине 1,1 кубик који ће побољшати комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед престоничких улица.

Сви нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице. На тај начин се избегава контакт са поклопцем контејнера, што значи након употребе остају затворени, чиме је онемогућено расипање отпада.

У главном граду у овом тренутку постоји нешто више од 30.000 судова за одлагање комуналног отпада у десет градских општина које су у надлежности Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”. 

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. Ови судови су градски инвентар, припадају свим Београђанима и представљају једну од кључних карика у одржавању хигијене града. 

ЈКП „Градска чистоћа” апелује на све грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. Довољно је да се у ове контејнере не одлаже шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар, што су иначе најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која их трајно уништава, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Планирани радови на водоводној мрежи на Врачару

Следећа вест

Функционалне пробе за грејање од 3. октобра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *