Три деценије неговања културе сећања

Нема коментара Share:

28.09.2022.
У склопу манифестације „Дани европске баштине 2022” у Земуну, јуче је у Великој сали Дома ваздухопловства одржана свечана академија поводом три деценије постојања и рада Клуба матичне културе Земуна (КМКЗ), саопштено је из Општине Земун.

Раскошном програму и представљању монографије „Отргнуто од заборава” присуствовао је председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић, као и званице из јавног и културног живота Земуна и Београда.

Програм је конципиран да подсети на осниваче Клуба и Крстовдан 1992. године, када је ово удружење грађана основано, као и на сто година од рођења чувара баштине Земуна, Даницу Димитријевић, Миодрага Дабижића, Бранка Пешића и Мирка Тепавца из прича њихових савременика.

Чак 32 аутора написало је 78 прилога о знаменитим Земунцима који су своје дело уткали не само у живот вароши земунске већ и свога народа и државе.

У уметничком делу програма наступили су пијанисткиња Љиљана Арсеновић, Земунски гудачки квартет и Земунски тамбурашки оркестар, после чега је председник КМКЗ-а Драгољуб Миша Милошевић уручио захвалнице за дугогодишњу сарадњу председнику ГО Земун Гаврилу Ковачевићу и његовим сарадницима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Јубиларна „Ревија стваралаштва деце и младих Београда”

Следећа вест

Отворена изложба „Значај индустријског наслеђа за одрживи развој”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *