Јубиларна „Ревија стваралаштва деце и младих Београда”

Нема коментара Share:

06.10.2022.
Пријатељи деце Новог Београда организују јубиларну, 25. „Ревију стваралаштва деце и младих Београда”, која ће се одржати данас и сутра у Позоришту „Пинокио” (Булевар маршала Толбухина 1), с почетком у 18 сати. Манифестација је део планираних активности „Дечје недеље 2022”, чији је мото „Шта детету треба да расте до неба”.

Покровитељ јубиларне ревије стваралаштва деце и младих је Министарство културе и информисања Републике Србије, уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију Републике Србије.

Ревија подстиче стваралаштво деце и младих, афирмише младе ауторе и њихова најуспешнија остварења, а двадесет једну годину организована је у Сава центру, у фоајеу велике дворане и у великој дворани, чиме је он означен као место догађања ове, по много чему, јединствене националне дечје манифестације, те као место пријатељског окружења за децу и младе. Затим је три године организован у Великој сали Дома културе „Студентски град”. У протеклим годинама у Ревији стваралаштва учествовало је више хиљада младих Београђана, предшколаца, ученика основних и средњих школа, чланова сличних удружења, и у просеку од 500 до 600 волонтера Пријатеља деце Новог Београда, који су је припремали, и на самој Ревији више стотина васпитача, учитеља, професора, али и родитеља и осталих сарадника (сликари, глумци, редитељи, композитори, диригенти, сценографи, костимографи).

„Ревија стваралаштва деце и младих Београда” је партиципативан пројекат у којем деца и млади имају активну улогу, учествују у њеном настанку и реализацији, а све са циљем да снажно утиче на промену предубеђења дела шире јавности да је култура за децу мање вредна од културе за одрасле, наводи се у саопштењу Пријатеља деце Новог Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба минијатура „Пут у развој” у Земуну

Следећа вест

Три деценије неговања културе сећања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *