Обавештењe за посетиоцe гробaља на Задушнице, у суботу

Нема коментара Share:

06.10.2022.
На Задушнице, у суботу, 8. октобра, ЈКП „Погребне услуге” апелује на грађане да за одлазак на гробљe уместо својих аутомобила користе градски превоз. 

Како је саопштено из овог предузећа, тог дана неће бити допуштен улаз моторним возилима на гробља од 7 до 15 часова. Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15 до 18 часова. 

На Новом, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице, 8. октобра. Наредног дана, у недељу, 9. октобра, капије за улаз моторних возила биће отворене од 7 до 18 часова, осим на Новом, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима, на Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом, која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће у суботу саобраћати у интервалима од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела.

На Новом, Централом и гробљу Збег у суботу ће бити организован превоз за посетиоце службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова.

Из ЈКП „Погребне услуге” апелују на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може доћи до њиховог пада и повређивања присутних лица, наводи се у саопштењу.

Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају од њих приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од 10 година без пратње одраслог лица. Уколико неко уочи опасност од пада споменика, из овог предузећа апелују да о томе обавестие Управу гробља.

Према члану 10. градске Одлуке о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању, о одржавању гробних места и надгробних обележја на њима старају се искључиво њихови корисници, породица и сродници. Власнике нестабилних споменика позивају да се у најкраћем року јаве Управи гробља ради договора о санацији, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележен Светски дан церебралне парализе

Следећа вест

Шапић: Београђани ће бити међу најсигурнијим и најбезбеднијим грађанима у Европи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *