Оснивачка скупштина Привредног клуба Младеновац

Нема коментара Share:

11.10.2022.
Оснивачка скупштина Привредног клуба Младеновац одржана је у Великој сали Градске општине Младеновац, саопштили су данас из те општине. 

Скупштини су присуствовали државни секретар Министарства привреде Републике Србије Милан Љушић, члан Градског већа Града Београда Игор Мушић и градски секретар за привреду Никола Кожовић.

–  Један од основних задатака Секретаријата је да кроз комуникацију са привредницима подржи оснивање оваквих организација и удруживање привредника, а с циљем ослушкивања њихових потреба, размене знања и искуства кроз међусобно повезивање и успостављање сарадње – истакао је Кожовић. 

Подсетио је да Секретаријат за привреду дуги низ година опредељује средства за подршку развоја микро, малих, средњих предузећа и предузетника, те подстицања запошљавања.

– Додељујемо субвенције за куповину основних средства за проширење капацитета, за подстицање запошљавања, као и за подршку развоја иновативних делатности. У наредном периоду трудићемо се да издвојимо већа финансијска средства за наведене намене. Позивамо све привреднике да нам се обрате, отворени смо за сваки вид подршке и сарадње – закључио је Кожовић. 

Члан Градског већа Игор Мушић истакао је да је упознат са свим потребама, проблемима и изазовима са којима се привредници сусрећу. 

– Оваква врста организације ће у великој мери донети корист свима вама путем повезивања и усмеравања једних на друге. Град Београд и Република Србија опредељују значајна бесповратна средства за подршку привреди, а кроз овај формиран клуб лакше ћете доћи до информација о свим видовима помоћи који се односе на привредне субјекте – навео је Мушић.

Истакао је да је Град Београд у процесу формирања савета за запошљавање, чији ће чланови бити све институције које су директно надлежне за програме и подстицање запошљавања, као и за подршку и развој сектора микро, малих и средњих предузећа и предузетника.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Завршена реконструкција Кеја ослобођења у Земуну

Следећа вест

Александар Шапић: Мој циљ су системске промене које ће свим Београђанима обезбедити бољитак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *