Потписани уговори о додели помоћи у грађевинском материјалу за породице избеглица и интерно расељених лица

Нема коментара Share:

14.10.2022.
Секретаријат за социјалну заштиту Града Београда, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, спроводи пројекте који имају за циљ решавање стамбеног питања избеглица и интерно расељених лица док су у расељеништву на територији града Београда. 

– Секретаријат за социјалну заштиту је само у овој години расписао четири јавна позива за решавање стамбеног питања за 20 породица избеглица и интерно расељених лица којима ће бити обезбеђен кров над главом и унапређени услови становања. Данас потписујемо уговоре о додели помоћи у грађевинском материјалу с породицама којима је потребна помоћ за завршетак сопственог неусловног стамбеног објекта, али и са корисницима којима је Секретаријат за социјалну заштиту прошле године откупио сеоске куће са окућницама. Њима се додељује додатна помоћ у грађевинском материјалу којим могу да адаптирају предметне сеоске куће – изјавила је секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић. 

У протеклом периоду посредством Града Београда из популације избеглица стамбено су збринуте 1.422 породице и 300 породица интерно расељених лица. Завршетак испоруке грађевинског материјала се очекује у наредних месец дана. 

– Укупна вредност данас потписана 24 уговора је око 6,7 милиона динара. Потписивањем ових појединачних уговора о додели помоћи 24 породице ће трајно решити своје стамбено питање – нагласила је Чамагићева. 

Душко Новковић, избеглица из Босанског Петровца, истакао је да му много значи помоћ у материјалу.

– Помоћ ми значи како бих завршио кућу и поставио кров после свега што смо прошли откада смо избегли. Драго ми је што неко мисли и на потребе нас и захваљујем Граду Београду и Секретаријату за социјалну заштиту – изјавио је Новковић. 

Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту ће и убудуће наставити да помажу овим категоријама с обзиром на то да је процењено да на територији главног града има неколико хиљада лица који нису решили своје стамбено питање, закључила је секретарка Александра Чамагић.

У наредних месец дана потписаће се још 46 уговора с корисницима о додели помоћи у виду столарије за завршетак сопствених неусловних стамбених објеката, као и адаптацију откупљених сеоских кућа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Јесење гашење градских фонтана и чесама

Следећа вест

Нови џамбо-контејнери на Земунском кеју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *