Одржан Меморијални дефиле „Победа слободе”

Нема коментара Share:

20.10.2022.
Заменица градоначелника Београда Весна Видовић учествовала је данас у Меморијалном дефилеу „Победа слободе”, којим је одата почаст учесницима и страдалима у борбама за ослобођење Београда у Другом светском рату. Колону, која се кретала од хотела „Москва” до Трга републике, предводио је Почасни вод питомаца Војне академије Министарства одбране. Двадесет питомаца носили су реплике застава бригада које су учествовале у ослобођењу Београда. 

У дефилеу су учествовали чланови Градског већа Града Београда, Градске управе Града Београда, представници Републике и Војске Србије, ратни ветерани, представници СУБНОРА-а, грађани и поштоваоци тековина народноослободилачке борбе. 

На Тргу републике одржан је сценско-музички перформанс под називом „Песма слободи”, а чувене партизанске песме изводили су наши познати певачи, док су у плесном спектаклу наступили балетски плесачи. Концерт партизанских песама праћен драмским, плесним и видео-секвенцама представљао је омаж ослободиоцима Београда и борцима у Другом светском рату.

Извршни продуцент манифестације је Омладинско позориште „Дадов”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Положени венци на Споменик совјетским ветеранима на Авали

Следећа вест

Никодијевић: Поносни на улогу у Другом светском рату и борбу против фашизма

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *