Отворен 59. Октобарски салон

Нема коментара Share:

21.10.2022.
Октобарски салон (Београдски бијенале) свечано је отворен у Салону Музеја града Београда. 

Отварању еминентне међународне манифестације ликовне и визуелне уметности присуствовала је градска секретарка за културу Наташа Михаиловић Вацић, помоћник министра културе Радован Јокића и кустоскиња Културног центра Београда и чланица Одбора Октобарског салона Даница Јововић Продановић. 

Градска секретарка истакла је посвећену намеру да се у даљи развој Октобарског салона, али и саме форме ове манифестације укључе уметници и стручна јавност, као и шира јавност којој је, како је рекла, овај програм и намењен.

Јокић је подвукао неизоставну подршку Министарства културе најважнијој манифестацији савремене визуелне уметности у Србији. Истакао је да ће Октобарски салон и надаље уживати подршку у развијању и тражењу иновативних форми одржавања и артикулисања савременог стваралаштва.

Овогодишње издање посвећено је преиспитивању дуге и непрекинуте историје Октобарског салона од 1960. године, додала је Даница Јововић Продановић. 

Радови су, осим у Салону Музеја града Београда, представљени и у простору Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић”, Легату Војислава М. Јовановића Марамбоа, те у павиљону на Цветном тргу, као и мурал и билборди изведени у јавном простору. 

Богати програм наставља се данас, у суботу и недељу, а детаљне информације могу се наћи на интернет-страници: oktobarskisalon.org. Све изложбе биће отворене до 4. децембра, а улаз је бесплатан.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Oтворена међународна конференција „Антиколонијални музеј”

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Негујемо нераскидиво пријатељство српског и француског народа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *