Београд и Санкт Петербург одали почаст борцима Црвене армије

Нема коментара Share:

25.10.2022.
Заменица градоначелника Београда Весна Видовић, заједно са делегацијом Санкт Петербурга која борави у нашем главном граду, одала је почаст борцима Црвене армије и положила венац и цвеће на споменик „Вечна ватра” и Споменик црвеноармејцу у комплексу Гробља ослободилаца Београда 1944. Венце су положили и представници Амбасаде Руске Федерације у Србији.

Весна Видовић је рекла да је слобода једног народа и државе веома важна, те да не смемо заборавити сопствену историју.

– Поносни смо на све оне који су учествовали у ослобођењу нашег града и зато нове генерације учимо о свему ономе што се догодило у Другом светском рату, као и свим жртвама и злочинима – нагласила је она.

Она је указала на значај посете делегације Града Санкт Петербурга, са којим Град Београд има потписан Споразум о сарадњи, подсећајући да се два града међусобно промовишу. Потписаним документом, који је на седници Скупштине Града Београда усвојен октобра 2021. године, прецизирана је сарадња у областима економије, здравства, становања, комуналне инфраструктуре, културне баштине, просвете, омладине и туризма.

Према плану посете делегације, у вечерњим сатима одржаће се концерт санктпетербуршког Позоришта песме и игре „Морошка”, који ће се одржати у Задужбини Илије М. Коларца.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена режима рада линије 303 у Врчину

Следећа вест

Промоција издања Завода за заштиту споменика културе Града Београда на Сајму књига

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *