Отворен Информативно-пословни центар Санкт Петербурга у Београду

Нема коментара Share:

26.10.2022.
У склопу посете делегације Санкт Петербурга, Информативно-пословни центар овог града свечано је данас отворен у Београду и налази се у Улици Миленка Веснића. Центар су заједно отворили градски секретар за привреду Никола Кожовић, члан Владе Санкт Петербурга Јевгеније Дмитријевич Григорјев, амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко и руководилац центра Александар Бранковић.

Никола Кожовић је том приликом истакао да му је велика част што у име Града Београда и Секретаријата за привреду учествује у овом важном догађају.

– Искрено верујем да ће сарадња између привредника два града бити веома успешна, те да ћемо сви заједно оправдати отварање оваквог центра. Надам се и конкретним резултатима у скорије време. Наш циљ јесте да центар буде место повезивања, пословног умрежавања, преноса знања, искуства и технологије – рекао је Кожовић.

Јевгеније Дмитријевич Григорјев је навео да отварањем овог центра „Санкт Петербург Београду и својој српској браћи даје део свог срца”.

– Овде ће било који човек моћи да нађе одговоре на питања корисна за оба града. Ово није само формалност, већ делимо с вама део наше душе – поручио је Григорјев.

Амбасадор Боцан-Харченко је нагласио да је за Русију свака сарадња важна, посебно са Србијом, „земљом која мисли, гаји, чува и следи свој национални интерес”, у чему истрајавају председник и Влада Србије.

– Информативно-пословни центар отвара могућност да идемо даље у билатералној сарадњи, јер за Србију нема сметњи ни препрека, чак и у садашњим отежаним условима. Регионална сарадња даје посебан допринос свеобухватној сарадњи између Русије и Србије, било у привредној сфери или у другим важним областима – навео је Боцан-Харченко, подсећајући да је историја односа између два града веома дуга, али да Санкт Петербург сарађује и са другим градовима у Србији, међу којима су Ниш и Нови Сад.

Александар Бранковић је казао да је центар отворен након више месеци рада и припреме.

– Наш центар биће полазна тачка за све пословне људе из Србије који желе да се повезују с партнерима из Русије, али и за све оне који имају идеје како ширити културну, привредну, техничку, научну и спортску сарадњу између две државе и два града. Од данас Санкт Петербург и Београд биће боље повезани и умрежени него раније, а конкретне резултате очекујемо убрзо – истакао је Бранковић.

Делегација руског града је бројна и „покрива” много важних области у којима ће се надаље развијати односи између два града.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи у петак

Следећа вест

Никодијевић: Ништа боље не повезује младе људе и народе од спорта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *