Tрибина о безбедности у саобраћају

Нема коментара Share:

26.10.2022.
Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић присуствовала je данас трибини о безбедности у саобраћају у оквиру пројекта „Будимо безбедни”. Трибина је одржана у школи за децу оштећеног вида „Вељко Рамадановић”, саопштили су из Секретаријата за социјалну заштиту.

– С обзиром на то да живимо у великом граду и да је велики проценат наших суграђана који користе сопствени превоз, управо овакви јавни скупови су значајни како би упознали наше суграђане колико је важно да водимо рачуна о сопственој, али и о безбедности других учесника у саобраћају. Посебно желим да напоменем да особе са инвалидитетом с разлогом имају одређене предности у саобраћају и апелујем на све возаче да поштују ознаку за особе са инвалидитетом када је угледају у саобраћају или на паркинг-месту – истакла је Александра Чамагић.

Она је указала на то да ће Секретаријат за социјалну заштиту у сарадњи са свим надлежним институцијама увек бити ту да предложи нове и повећа капацитете постојећих услуга за особе са инвалидитетом.

– У прилог томе је и тренутна израда стратегије за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Београда за период од 2023. до 2029. године, која има за циљ да унапреди права и положај особа са инвалидитетом – закључила је ресорна секретарка.

Председница Удружења „Будимо безбедни” Деа Ђурђевић истакла је значај подршке коју пружају институције система и додала да само заједно можемо да створимо боље услове за све особе са инвалидитетом.

Удружење грађана „Будимо безбедни”, које се активно бави безбедношћу у саобраћају са посебним акцентом на особе са инвалидитетом и њихову сигурност, подржано је од Секретаријата за социјалну заштиту путем јавних конкурса за удружења грађана, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у саватеу у суботу у Обреновцу

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи у петак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *