Одржан ХХ Фестивал стваралаштва старијих „Златно доба” – „Додајте стваралаштво годинама”

Нема коментара Share:

01.11.2022.
Секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић отворила је ХХ Фестивал стваралаштва старијих „Златно доба” под слоганом „Додајте стваралаштво годинама” и нагласила да је треће доба стваралачко доба, када настају најлепша дела. Покретач овог фестивала су клубови за старије Геронтолошког центра Београд, а подршку су пружили Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту и Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања.

– Трудићемо се и даље да унапређујемо услове у којима боравите у оквиру 32 клуба за одрасла и стара лица у нашем граду, али и да отварамо нове, како би свако од вас могао да искаже своју креативност и да се осећа као код куће. Желим вам добро здравље и да уживате у најбољем времену за вас – поручила је секретарка Чамагић присутнима и овогодишњим лауреатима.

Манифестација има за циљ да сведочи о стваралаштву људи у златном животном добу. Конципирана је као креативни одговор на отуђеност и изолацију, али и као својеврстан позив на повратак активном животу. 

Фестивал је својим присуством увеличала принцеза Катарина Карађорђевић, која се том приликом обратила присутнима и изразила захвалност на организацији овог фестивала.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић поручила је да заједно треба да чувамо и штитимо од заборава оваква окупљања као што је Фестивал „Златно доба”, напоменувши да само заједно можемо да избришемо све разлике и отклонимо баријере у друштву.

У оквиру манифестације додељене су награде „Златни стих” за песничко стваралаштво и награда „Златна реч” за хумано новинарство.

Догађај је организовао Геронтолошки центрар Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Положени венци и одата почаст браниоцима Београда у Првом светском рату

Следећа вест

Изложба графичког уметника Ненада Зељића у Ранчићевој кући

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *