Шапић: По хитном поступку јавна набавка за преосталих 130 метара саобраћајнице уз надвожњак у Батајници

Нема коментара Share:

02.11.2022.
Требало је да радови на изградњи саобраћајница Нова 17 и Нова 47 у Батајници буду завршени током лета, али је било објективних проблема, јер је извођач због блокаде фирме напустио градилиште, рекао је данас градоначелник Београда Александар Шапић. Он је најавио да ће се зато нова јавна набавка за завршетак радова расписати по хитном поступку.

Градоначелник Шапић је подсетио да је извођач радова уведен у посао у априлу 2021. године, с роком завршетка радова до фебруара 2022. године. 

– У међувремену дошло је до блокаде фирме и незавршени радови се напуштају у лето 2022. Тада, због проглашавања овог пројекта од изузетне важности Републике Србије, ангажује се ЈКП „Београд-пут” како би завршило једно парче капацитетима које има. Све се зауставља 24. јула 2022. године, када је пуштен део надвожњака, али се не завршава читава саобраћајница. Остало је још 130 метара да се заврши деоница до изласка на Улицу пуковника Миленка Павловића, што представља велики проблем. Разговарали смо да ли можемо законски то да урадимо, а да се не распише јавна набавка, и испоставило се да не можемо из безбедносних разлога, те да мора да се ради по пројекту. По хитном поступку расписаћемо нову јавну набавку по старом пројекту, која треба да садржи завршетак тих 130 метара, али и реконструкцију треће траке. Тако ће се проширити Улица пуковника Миленка Павловића у дужини од 250 метара, чиме ће се добити практично нова семафорска раскрсница – прецизирао је Шапић. 

Према проценама, требало би да сви ти радови трају око два месеца, наравно у зависности од грађевинске сезоне и временских прилика, с крајњим роком до краја јануара, додао је градоначелник. 

– Док обављам функцију градоначелника, увек ћемо излазити пред људе и рећи им све онако како јесте. На неке ствари моћи ћемо више или мање да утичемо, што ће зависити од наших способности, али некад и од објективних околности. На нама је да извучемо најбоље из околности у којима се нађемо – навео је градоначелник. 

Александар Шапић је најавио и да ће после поменуте јавне набавке бити расписана и нова, која се тиче реконструкције Шангајске улице.

– У то спадају реконструкција Шангајске улице, са свом припадајућом инфраструктуром у дужини од 400 метара из правца Угриноваца, колска и пешачка стаза у дужини од 500 метара, измештање гасовода у овој улици, као и изградња степеништа, лифтова, надвожњака и црпне станице. То је један велики инфраструктурни пројекат за који очекујем да до краја године добијемо извођача. Радови према плану треба да трају шест месеци и верујем да ће до лета 2023. године бити готови, тако да ће овај део Батајнице добити потпуно нови изглед – казао је Шапић. 

Он је рекао да је Град покушао на све могуће начине да нађе најбоље решење за ове пројекте.

– На нама је да се држимо зацртаних термина и да квалитет радова буде на високом нивоу. На крају, када се заврши званична грађевинска сезона, уколико то услови буду дозвољавали, Град ће изаћи с подацима о томе шта је Градска управа урадила у претходна два месеца и шта је то што ће се радити у наредној години. Мислим да смо у претходна два месеца показали да се држимо онога што кажемо и да се трудимо да променимо неке деценијске лоше навике, те да ћемо тако добити поверење људи за све оне пројекте које у будућности намеравамо да спроведемо – закључио је градоначелник Шапић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у теквонду у суботу

Следећа вест

Шапић: Од следеће школске године нова и модерна школа „Светислав Голубовић Митраљета”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *