Нови џамбо-контејнери на Звездари

Нема коментара Share:

03.11.2022.
Екипе Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” настављају акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим на територији београдских општина.

У току данашњег дана, у Улици Димитрија Туцовића на општини Звездара биће замењено 39 дотрајалих џамбо-контејнера, запремине 3,2 кубика, са исто толико потпуно нових и функционалних контејнера истог типа и запремине. 

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно пратећи потребу на терену. Ови судови представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града. ЈКП „Градска чистоћа” апелује на све грађане да правилно одлажу отпад, како би контејнери што дуже задржали изглед и функцију. То значи да у ове контејнере не одлажу шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар, што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до трајног уништења контејнера.

Поред замене контејнера, и промена технологије одношења отпада јесте честа активност Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”. Џамбо-контејнер, запремине 3,2 кубика, мења чак три класична надземна суда од 1,1 кубика, што доприноси побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утиче на изглед престоничких улица. Ови контејнери заузимају мањи део јавне површине, а примају веће количине отпада. Поред унапређења комуналних ефеката, џамбо-контејнери имају и предност у томе што не поседују точкиће, па је њихово померање, изузев камионима „Градске чистоће”, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера учесници у саобраћају доводе се у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо-контејнере решава и овај проблем, наводи се у саопштењу овог комуналног предузећа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Појачане линије градског превоза на Задушнице

Следећа вест

Награђени победници конкурса за „Најлепшу фотографију Земуна”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *