Трећа сезона циклуса концерата „Музиком кроз музеј”

Нема коментара Share:

04.11.2022.
Историјски музеј Србије и удружење „Unica Art” позивају грађане у уторак, 8. новембра, у 19 часова на концерт гудачког секстета „Краљевски гудачи Светог Ђорђа”, који се приређује у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Ансамбл „Краљевски гудачи Светог Ђорђа” чине бројни реномирани музичари који наступају под покровитељством принца Филипа Карађорђевића. Пред публиком у Музеју ће наступити виолинисти Иван Симеуновић и Ивана Мандић, виолисти Милија Бранковић и Тијана Стојиљковић, те виолончелисти Душан Стојановић и Урош Николић.

Као гости у извођењу композиције Вере Миланковић наступиће и виолиниста Владимир Уратаревић и контрабасиста Милош Јефтић.

На програму су композиције Антонија Вивалдија, Пабла де Сарасате, Франца Шуберта, Антоњина Дворжака, Франциска Канара, Дмитрија Шостаковича, а премијерно ће бити изведена композиција Вере Миланковић. Осим наведених композиција, као својеврсна особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 динара и обухвата улаз на концерт и на актуелну изложбу „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

Они који нису у могућности да присуствују концерту или да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у среду, 9. новембра. Такође, на том каналу налазе се и снимци свих претходних концерата из циклуса „Музиком кроз музеј”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Венци Града положени на споменике херојима Првог светског рата

Следећа вест

Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *